Osnovna škola Opuzen u suradnji sa Čistoćom Opuzen d.o.o. prijavila se na natječaj u programskom području ”NAŠ DOPRINOS ZAJEDNICI” objavljen od Zaklade „Kajo Dadić“.

Odlukom Upravnog odbora Zaklade „Kajo Dadić“ odobrena su financijska sredstva za prijavljenu građansku akciju pod nazivom „Zelena oaza za naše ljepše djetinjstvo“. Iznos odobrenih sredstava je 10.260,00 kn.

Koncept akcije je zamišljen na način da svako dijete trećeg razreda Osnovne škole Opuzen (dva odjeljenja po 17 učenika) na zelenim prostorima u kojim najviše borave i to u školskom vrtu i u gradskom parku, zasade po jednu biljku o kojoj će voditi brigu. Za potrebnu akciju volonterski će se uključiti zaposlenici Čistoće Opuzen d.o.o., koji će pripremiti zelene površine za sadnju, te na sam dan sadnje pomoći djeci posaditi biljke. Svako dijete će dobiti dvije biljke od kojih će jednu posaditi u školski vrt, a drugu u gradski park. Posadit će i jednu zajedničku biljku na oba prostora.

Akcija će se održati slijedeći tjedan (19.-25.10.2015. godine) ako dozovole vremenski uvjeti. Ova građanska akcija provedena je zahvaljujući financijskoj podršci Zaklade „Kajo Dadić” iz Splita u sklopu Decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Naš doprinos zajednici: Zelena oaza za naše ljepše djetinjstvo